WHATSUP! 2021 Malta Interview -NL

Interview Tirol

“Fans van de natuur zijn fans van Tirol”

Belgium Tourist Awards ontmoet mevrouw Denise Krug, Marketing Manager van Tirol voor België, Denemarken en Zweden.

Tirol won de Regio van het Jaar Award. De regio staat bekend om zijn bergen, skigebieden, historische bezienswaardigheden en tradities.

Denise Krug benadrukt het belang van natuur en landschap in Tirol: “het grote voordeel en de aantrekkingskracht van Tirol is de natuur en het landschap. Dat horen we van onze gasten als we hen vragen wat hen aanspreekt in Tirol. Omdat we in het hart van de Alpen liggen doen we veel aan sporten zoals wandelen, fietsen, klimmen en wandelen. De meeste Belgen die op bezoek komen kiezen voor een recreatieve vakantie.”

CULTUUR EN FESTIVALS

Tirol heeft verschillende festivals en tradities: toeristen die aan het einde van de zomer een bezoek brengen kunnen genieten van het vee dat terugkeert van de hoge alpenweiden. Dat wordt de ‘Almabtrieb’ genoemd. “De runderen zijn versierd met bloemen en handgemaakte decoraties. De terugkeer is een groot en spectaculair evenement met muziek en traditioneel eten.” Voor de inwoners van Tirol is het een belangrijke jaarlijkse traditie. “We hebben ook festivals, muziek en kunsttentoonstellingen, zodat je beide kan vinden: zowel traditie als het moderne leven. Dat is iets bijzonders, dat die beide naast elkaar bestaan.” Toeristen worden verwelkomd op moderne festivals die over het hele land worden gehouden: “musici spelen allerlei soorten muziek: er is house muziek, elektronische muziek, en ook pop en folk.”

In Tirol kunnen toeristen ook genieten van de typische traditionele gerechten zoals Knödel. “Het is een traditioneel gerecht: ofwel eet je het met kaas, spek of spinazie, dus het is best hartig. Maar je kan het ook als een dessertof in een zoete variant eten met chocolade, of pruimen, aardbeien, abrikozen,… ”

Toeristen kunnen in Tirol profiteren van de zomerkaarten. Denise Krug legt uit dat de zomerkaart gratis toegang geeft tot het openbaar vervoer, gebruik van kabelbanen, bezoek aan plaatselijke bezienswaardigheden en musea en zwemgebieden of meren.

Er zijn verder ook activiteiten in de bergen voor wie op zoek is naar avontuur. “Bijvoorbeeldhet Wetterleuchten festival op de top van de bergketen Nordkette in Innsbruck, een party op meer dan 2 000 voetboven de zeespiegel met DJ’s en je kunt er ook de nacht doorbrengen. Het is makkelijk te bereiken met de kabelbaan. Er zijn nog vele andere festivals en evenementen, afhankelijk van waar je heen gaat en waar je naar op zoek bent”.

BELGISCHE TOERISTEN

Mevrouw Krug zegt dat meer dan 60% van de Belgische toeristen in de winter komen om te skiën en te wintersporten: ze genieten van de sneeuw in de Alpen. “Ik zou aanraden om ook buiten het winterseizoen te komen, het is een fascinerende tijd in de herfst, aan het eind van de zomer, als de natuur kleurrijk is en de uitzichten kristalhelder.” Door de pandemie is het gedrag van toeristen veranderd: “een ding dat toeristen niet willen doen, is ver reizen. Ze hebben liever vakanties die niet ver weg zijn. En voor Belgen is Tirol niet zo ver weg.”

KLIMAATVERANDERING EN DUURZAAMHEID

“We stellen vast dat er een andere behoefte is ontstaan, en niet alleen vanwege de Covid-pandemie, maar ook vanwege de klimaatverandering. Het is noodzakelijk om de toeristische industrie fundamenteel te veranderen. We volgen een strategie genaamd Tiroler Weg. Dat is een plan ter bevordering van innovatieve maatregelen om de duurzaamheid te verhogen.” Tirol richt zich concreet op drie aspecten: ecologische, economische en sociale verbeteringen.

VEILIGHEID VOLGENS DE 3G-REGEL: GETEST, INGEËNT, HERSTELD

De regering heeft maatregelen genomen om de verspreiding van corona te voorkomen: sinds de heropening van het toerisme is de ‘3G-regel’ van kracht. Testen in Tirol en Oostenrijk is gratis. “Het is sinds kort ook mogelijk om gratis PCR-tests te krijgen, in aanvulling op de antigeentesten. We zijn erg gewend aan testen en de overheid heeft een uitgebreide infrastructuur opgezet voor testen en vaccineren. Momenteel is 56% van de bevolking volledig ingeënt en heeft 60% de eerste injectie gekregen.” Denise Krug nodigt toeristen uit: “voel je welkom, voel je thuis en geniet van de gastvrijheid! Tirolers zijn ‘easy going’.”

Voor informatie over de huidige situatie, reisinformatie en getroffen maatregelen kijk op www.welcome.tirol of visittirol.be


August 2021 – Copyright Belgian Tourist Awards – All rights reserved

%d bloggers like this: