Kandidaat Regio: Tirol

Kandidaat Regio: Tirol

Ontdek Tirol met al je zintuigen

De sneeuw is gesmolten, en Tirol is nu bedekt met zomerbloemen. Geen ski’s meer, maar er is nog een brede waaier van mogelijke sportactiviteiten in open lucht tijdens de mooie dagen: wandeltochten, uitstapjes, zwemmen in de meren, … Onvergetelijke vakanties wachten in Tirol!

Waarom stemmen voor Tirol in 2021 ? 

  1. Duurzame ontwikkeling. De Tiroolse toerismestrategie “Der Tiroler Weg” ondersteunt duurzame ontwikkeling en biedt veel keuzemogelijkheden voor vakantiegangers die bewuster willen reizen. Dankzij een steeds groter wordend spoornetwerk en allerlei toepassingen om de regio bereikbaar te maken, kies je eenvoudig voor zachte mobiliteitsoplossingen. Het accommodatieaanbod biedt ook duurzame oplossingen: ecologisch bouwen, biologische en lokale maaltijden, enz. Kiezen voor Tirol is de zekerheid dat je zonder schuldgevoel kunt reizen.
  2. Een familiebestemming. KAT Walk Familiewandeling met etappes voor jong en oud, nieuw recreatiepark in Oberau dat net geopend is voor de zomer van 2021, het Steenbok Center in het Pitztal,… Het overvloedige aanbod aan excursies maakt een vakantie in Tirol tot een bijzonder moment, geschikt voor het hele gezin.
  3. De regio voor wandelingen. De schoonheid van de Tiroolse bergen kan worden ontdekt door middel van vele wandelingen, met verschillende moeilijkheidsgraden: zowel amateur-wandelaars als klimliefhebbers vinden hun gading. Voor het zomerseizoen 2021 openen nieuwe routes, zoals de 30 km lange Osttirol boerderijroute of de nieuwe vestingroute TirolWest, om wandelingen en bezoeken aan ruïnes en kastelen te combineren!
  4. De favoriete regio voor mountainbikers. Tirol heeft een bijzondere geografische ligging die spectaculaire trajecten met adembenemende panorama’s creëert, maar dat is niet alles. Voor 2021 zijn er veel moderne infrastructuren opgezet om fans van twee wielen te plezieren, of het nu gaat om beginners of experts: het nieuwe bikepark op de Katzenkopf in Leutasch, verhuurwinkels, parcours voor liefhebbers van elektrische mountainbikes en zelfs een speciaal gastronomisch aanbod voor mountainbikers!
  5. Regionale passen. Superpraktisch! Met een van de regionale passen hebben bezoekers van Tirol alle attracties en excursies op zak. De Ötztal Inside Summer Card-pas geeft je gratis toegang tot zwembaden, meren of zelfs musea, terwijl je met de Outdoor Community Card kunt beginnen aan natuuravonturen zoals tandem parachutespringen. Grijp deze kans!

Ongerepte natuur

Betreed het hart van het juweel van het Oostenrijkse Alpengebied dat Tirol is en ontdek alle geheimen: meren, watervallen, kloven … De vijf natuurparken en het nationale park Hohe Tauern nodigen je uit om de intimiteit van het Alpenlandschap te betreden en te genieten van de schoonheid van de natuur. Onder begeleiding van een ervaren gids ontdek je prachtige landschappen en het typische ecosysteem. Op deze beschermde site van meer dan 4000 km² zul ​​je zeker het pad kruisen met wilde dieren: gemzen, marmotten … Misschien heb je zelfs het geluk om een ​​majestueuze steenarend te zien. Deze totale onderdompeling in de flora en fauna van dit alpiene universum: onvergetelijk!

Een actieve zomer

Mountainbiken, fietsen, wandelen, parachutespringen, bungeejumpen, rotsklimmen, raften, surfen en kitesurfen, golfen, zeilen, … In Tirol vind je altijd activiteit. Voor de minder sportievelingen doen de pittoreske historische stadscentra, genesteld in het hart van de Alpen, de harten herleven. Concerten, musea en kastelen laten je de rijkdom van de Oostenrijkse cultuur ontdekken.

De smaak van het lokale

Wat is er mooier dan lokale culinaire specialiteiten proeven voor een totale culturele onderdompeling? Of het nu aan de tafel van een landelijke herberg is, op het Knödel-festival, in een kleine alpenkaasmakerij of zelfs in een sterrenrestaurant: Tirol is een genot. Kaasknoedel – of “Kaspressknödel” in het lokale dialect -, Tiroler Gröstl, Kaiserschmarrn of het mythische appelgebak Apfelstrudel, de Tiroolse keuken zal je opkrikken na een dag wandelen in de buitenlucht.

Waarom voor Tirol stemmen?

Deze regio heeft veel voordelen. Tussen de adembenemende panorama’s, de verschillende uitstapjes voor alle leeftijden, de paden voor lange wandelingen te voet, met de fiets of met de mountainbike, de alomtegenwoordige natuur en de typische herbergen, is dit DE bestemming om je batterijen weer op te laden. Bovendien investeert Tirol in zijn toeristische infrastructuur en biedt het voortdurend nieuwe ervaringen aan vakantiegangers. Kom en ontdek het nieuws voor 2021!June 2021 – Copyright Belgian Tourist Awards – All rights reserved

%d bloggers like this: