Kandidaat ‘Toerisme bedrijf van het Jaar 2019’: Radisson Hotel Group

Elk moment telt voor Radisson Hotel Group

Radisson Hotel Group is één van de grootste en meest dynamische hotelketens ter wereld. De groep telt zeven verschillende hotelmerken verspreid over 1400 locaties. Het doel is simpel: je verwennen zoals je verwend wil worden. Of je nu in een Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson RED, Park Plaza, Park Inn by Radisson of Country Inn & Suites by Radisson verblijft: je beleeft gegarandeerd een zalige tijd. Radisson Hotel Group vertrouwt op zijn merkbelofte: Every Moment Matters. De hotelketen wil de eerste keuze zijn van zowel klanten, eigenaars, investeerders en talent wanneer ze een trip plannen, een investering overwegen of een job zoeken in de hospitality industrie. Toerisme heeft de kracht om betekenisvolle momenten te creëren tussen mens en gemeenschap.

Yes I can

De hotelgast staat steeds centraal: Radisson Hotel Group investeert voortdurend in nieuwe hotels en renoveert de verouderde vestigingen. Ze hameren op hun Yes I can spirit op het vlak van gastvrijheid, dankzij het talent en de fijne werksfeer onder de werknemers. Het bedrijf brengt diversiteit met een eenduidige visie: alles is mogelijk. Deze werkwijze creëert een band van vertrouwen in combinatie met een open en directe interactie.

Succes in 2019: Ni Hao China, MICE en nieuwe website en hotels

In 2019 werd het potentieel van de Chinese markt volledig uitgespeeld. De hotelketen lanceerde verschillende co-branded hotels om zo de aanwezigheid in China, Europa, het Midden-Oosten en Afrika te versterken. Men verwelkomt Chinees sprekende gasten met een speciaal ontworpen aanpak waardoor ze zich meer dan thuis voelen tijdens hun verblijf: van in het Chinees vertaalde menu’s en welkomstkaartjes tot de mogelijkheid om te betalen met Chinese Union betaalkaarten. Na een gepersonaliseerd onthaal genieten Chinese gasten in hun hotelkamer van een kopje Chinese thee voor de tv met verschillende Chinese zenders of met de Chinese krant bij de hand. Zo werd in Frankfurt het eerste co-branded hotel ter wereld geopend.

Ook de lancering van het nieuwe Meetings & Events aanbod betekende een groot succes: persoonlijk, professioneel en memorabel. Hierbij wordt ook steeds rekening gehouden met de CO2 uitstoot door middel van compensatie.

In 2019 lanceerde de groep ook de nieuwe wereldwijde website RadissonHotels.com. Dat is een uniek, mobiel en toegankelijk platform voor Radisson Rewards leden waarbij excellente gastvrijheid centraal staat. Aangezien de locatie een belangrijke factor vormt in de reisplannen van gasten, geeft de website een glimp van de vertrouwde hotels op elke bestemming: een uitnodiging om eender waar naartoe te gaan.

Radisson Collection Hotels breidde afgelopen jaar ook uit met een uitzonderlijk aanbod aan buitengewone hotels op speciale of historische plekken. Zo openden The Edwardian in Manchester en The Radisson Collection Hotels in Warschau en Moskou de deuren.

Om naar uit te kijken in 2020

Als je bekijkt in welke mate de Radisson Hotel Group floreerde in 2019, is de stap naar een verdere groei van de verschillende merken een logisch gevolg. Maar in deze onzekere tijden waarbij het Corona virus de toerisme-industrie lijkt te overheersen, blijft de hotelgroep nuchter. Het behalen van targets wordt even opzij geschoven, het vastklampen aan de vaste waarden zoals gastvrijheid tijdens deze crisis is een prioriteit.

Succes bij Belgische toeristen

In België is Radisson Hotel Group sterk aanwezig met 15 hotels en meer dan 2000 kamers, zowel in gebruik als in ontwikkeling. Je kan overnachten in één van de hotels in Brussel, Antwerpen, Luik, Hasselt, Leuven, Brugge en Antwerpen. Vorig jaar opende ook een nieuw hotel in Antwerpen-Berchem.

Het hoofdkwartier van de zone Europa, Midden-Oosten en Afrika ligt al sinds 1989 in Brussel. Meer dan 700 werknemers – van hotel tot kantoor – staan elke dag klaar om de volgende hotelgast te verwennen met een topverblijf.

De mission statement van Radisson Hotel Group is Every Moment Matters. Het is meer dan een handtekening, het is de manier waarop ze de hotel business aanpakken en wie ze zijn. 95.000 medewerkers wereldwijd werken elke dag aan deze overtuiging. Want wie is niet elke dag, overal en op eender welk moment op zoek naar een memorabel verblijf?

Waarom voor Radisson Hotel Group stemmen?

Radisson Hotel Group is één van de meest innovatieve bedrijven in de toeristische industrie. Ze zijn leiders in de digitale wereld, waarbij ze de laatste technologieën hanteren om de ervaring van elke hotelgast te verbeteren.  Ze geloven dat elke moment telt: de focus ligt steeds weer op klantentevredenheid. Radisson Hotel Group is ook een geëngageerd bedrijf en dat vertaalt zich in hun samenwerkingen met onder andere SOS Kinderdorpen. Daarnaast ontwikkelt de Radisson Hotel Group zich met oog voor duurzaamheid.  Ze verzekeren en vereenvoudigen C02-neutrale meetings en blijven sleutelen aan een globale aanpak om het gebruik van wegwerpplastics te verminderen.


Alle kandidaten

Categorie ‘Land van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn Malta, Ierland, Groothertogdom Luxemburg en Dominicaanse Republiek.

Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

Malta: de eilanden Malta, Gozo en Comino liggen in het zuiden van de Middellandse Zee. Het grootste eiland Malta is een lappendeken van straatjes, sfeervolle dorpen en enkele bruisende steden. Hier vind je renaissance-kathedralen en barokke paleizen. Maar ook fijne stranden, een actief nachtleven en duizenden jaren geschiedenis.


Ierland: in het binnenland van Ierland zie je woeste wouden en wilde flora, de Gaelische legendes komen er tot leven. Het water tegen de robuuste kliffen dondert in de Atlantische Oceaan. De literaire geschiedenis en de warme gastvrijheid zijn steeds aanwezig. In de grootsteden Dublin en Belfast heeft de modernste tijd zijn intrede gemaakt.

Het Groothertogdom Luxemburg: bij de kortste buur van België scoort de stad Luxemburg met haar aaneenschakeling van trekpleisters en evenementen. Rondom de stad is het Groothertogdom een topper qua natuur: je kan er prachtige bekroonde wandelingen en fietstochten maken door de wouden en dalen. In Echternach leeft het verleden: cultuur en natuur komen hier mooi samen.

Dominicaanse Republiek: het oostelijk deel van het eiland met Haïti telt meer dan 1.350 kilometer kustlijn: het paradijs van zee, zon en zand. Het binnenland is exotisch begroeid: je vindt er Victoriaanse huisjes, grotten en cacao plantages.


Categorie ‘Regio van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn Kent en Saarland.

Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

Kent: het zuidoosten van Engeland, net na het verlaten van de ferry/Eurotunnel/Eurostar, wordt de ‘tuin van Engeland’ genoemd. Heuvels, bossen en malse weiden strekken zich uit van de krijtrotsen van Dover aan de kust over de kalkrug de North Downs. In de kathedraal van Canterbury zetelt de aartsbisschop, de leider van de Anglicaanse Kerk.

Saarland: een van de kleinste deelstaten van Duitsland in het uiterste zuidwesten, genesteld tegen Frankrijk en Luxemburg. In de steden Saarlouis en Saarbrücken beleef je die verschillende invloeden. De rivieren de Saar en de Moezel domineren de prachtige natuur, met glooiende heuvels en dichte wouden. 


Categorie ‘Stad van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn Krakau en Nantes.

Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

Krakau: aan de rivier de Wisla in het zuiden van Polen toont de voormalige hoofdstad van Polen haar historische schatten, zoals het centrum met de Grote Markt, het grootste marktplein van de middeleeuwen. In het centrum vind je ook de Mariakerk en Lakenhal, de Wawel-heuvel met kasteel en kathedraal, … De wijk Kazimierz is de oude Joodse wijk: hier kan je de Joodse cultuur ontdekken, de muziek en de gerechten, een beetje de sfeer van 100 jaar geleden proeven, toen in Krakau nog vele Joden leefden. In Nowa Huta wandel je dan weer door het voormalige communistische regime.

Nantes: het kasteel van de hertogen van Bretagne, de Machines de l’Île en hun mechanische ‘Grote Olifant’, meer dan 60 kunstwerken op openbare plaatsen, een parcours van hedendaagse kunst langs het estuarium van de Loire,… Nantes verrast met zijn dynamisme, levenskwaliteit en creativiteit! En tijdens de zomer transformeert Le Voyage à Nantes zowat heel de stad met een breed aanbod van artiesten!


Categorie ‘Toerisme bedrijf van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn MSC Cruises en Radisson Hotel Group.

Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

MSC Cruises: de grootste privé-cruiserederij ter wereld vaart het hele jaar door in de Middellandse Zee en de Caraïben. Volgens de seizoenen gaat het ook naar Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, enz. De Italiaanse familie Aponte deelt al 300 jaar haar passie voor de zee, gastvrijheid en zorg voor elk detail. MSC Cruises staat bekend voor haar warmte en elegantie.

Radisson Hotel Group: voortbouwend op haar sterke Scandinavische oorsprong werd Radisson Hotel Group marktleider in hotels en gastvrijheid. De zeven verschillende merken zoals ondermeer Radisson Blu en Radisson RED bieden elk hun eigen ervaringen aan de hotelgasten. Design en innovatie vormen de kern, maar ook aandacht voor lokale producten en gerechten, unieke locaties en een actief sociaal leven.


Categorie ‘Hot Spot van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn Edinburgh en München.

Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

Edinburgh: Edinburgh is hip: een cocktail van erfgoed, cultuur en feesten, voor jong en oud. In Old Town en New Town ontdek je de werelderfgoedlocaties. Zowel in de zomer als in de winter dompelt de stad onder in een reeks festivals vol plezier, muziek en licht.

München: samen met Berlijn is München de interessantste stad van Duitsland dankzij de vele kerken, de schitterende paleizen, de 42 theaters en de 45 musea. Gezellige terrassen, een lijst bezienswaardigheden, een lekkere hap en een hypermodern voetbalstadion: de Beierse hoofdstad heeft het allemaal. 


‘Bestemming van het Jaar 2019’

Als afsluiter van de stemming kan je je algemene winnaar aanduiden: wat is jouw algemene favoriete Bestemming van het Jaar? Deze keuze gebeurt over alle categoriëen heen.


Wie stemt, maakt kans om te winnen! 

Alle stemmers kunnen deelnemen aan onze exclusieve wedstrijd. Je kan een luxe weekend voor 2 personen winnen in hotel Radisson RED in Brussel. Vul na het stemmen onze wedstrijdvragen in, misschien win jij het luxe weekend! Veel succes!


Contact

Belgian Tourist Awards – Gert Van Wichelen – gert.vanwichelen@belgiantouristawards.behttp://www.belgiantouristawards.be/nl


December 2019 – Copyright Belgian Tourist Awards – All rights reserved

%d bloggers like this: