Kandidaat ‘Toerisme bedrijf van het Jaar 2019’: MSC Cruises

Stap aan boord van het favoriete cruiseschip van de Belg

MSC Cruises is de sterkste leider in de wereldwijde cruisewereld: de rederij bezit met zijn 17 exemplaren de modernste vloot ter wereld. De schepen bevaren 250 bestemmingen op vijf verschillende continenten en bezorgen je een verrijkende cruisebeleving. Eén stap op het schip en de Mediterrane sfeer komt je tegemoet. De internationale keuken, het verrassende aanbod aan entertainment, de speciaal samengestelde programma’s voor families en de moderne technologieën zorgen voor de perfecte reis!

Cruises zijn er voor iedereen

Bij MSC Cruises gelooft men in het gezegde: ‘Cruises zijn er voor iedereen’. Er is voor elk wat wils: als reiziger kan je kiezen uit een ruim aanbod aan bestemmingen, eetgelegenheden, faciliteiten aan boord en excursiemogelijkheden. Of je nu vakantie houdt op het cruiseschip of je plakt er een rondreis, citytrip, strand- of familievakantie aan vast: voor ieder budget bestaan er gepersonaliseerde mogelijkheden. Plezier, entertainment en ontspanning met een uitzonderlijke prijs/kwaliteit verhouding gaan hand in hand.
De nadruk ligt vooral op innovatie en milieubehoud. MSC Cruises heeft veel aandacht voor de ecologische impact, zowel op het water als op het land. Daarnaast investeert het bedrijf in een versnelde ontwikkeling van nieuwe maritieme technologieën. Het is het eerste wereldwijde bedrijf in volle expansie dat 100 procent CO2 neutraal is in 2020 en geavanceerde schepen bouwt op het vlak van milieu. Op lange termijn blijft het een uitdaging om die emissiewaarden op nul te krijgen.

Sterkste realisaties in 2019

In maart 2019 doopte meter Sophia Loren het nieuwste cruiseschip MSC Bellissima in de haven van Southampton: een schip vol met moderne technieken gericht op de beste ervaring voor de gasten. Bovendien brengt de MSC Bellissima je het hele jaar door langs de niet te missen havens in het Mediterrane Zeegebied, in 2020 vaart het langs de Emiraten. In april 2019 startte MSC Cruises een innovatief project om de haven van Miami voor meerdere cruiseschepen toegankelijk te maken.
Omdat de zee en de oceanen nauw aan het hart van MSC Cruises liggen, voelen ze zich verantwoordelijk voor het behoud en de bescherming ervan. Het bedrijf realiseerde in september 2019 een investeringsplan om de ecologische voetafdruk te verminderen zowel op als naast het water. Bovendien zetten ze zich ook in om de kwaliteit van de lucht te verbeteren via investeringen in luchtemissies in verschillende havens. In december 2019 opende de MSC Ocean Marine Reserve. De exploitatie van dit eiland hangt nauw samen met de ontwikkeling van ecotoerisme van de cruiseschepen in de Bahama’s. Op deze manier probeert de rederij de lagune met z’n koraal, de lokale flora en het mariene ecosysteem te beschermen. Verschillende maatregelen zoals het gebruik van biologisch afbreekbare producten worden getroffen om zo de milieu-impact te minimaliseren.

Top te verwachten in 2020: ‘La mer, encore plus’, milieubescherming en nieuwe schepen

De nieuwe campagne vanaf januari 2020 werd genoemd ‘La mer, encore plus’. Gastvrij. Gedurfd. Verrassend. Spectaculair. Voortreffelijk. Betoverend. Onvergetelijk. Met deze nieuwe campagne wil MSC Cruises de klanten overtuigen van het aanbod van de zee aan boord van moderne cruiseschepen. En dat alles op een authentieke, al dan niet luxueuze manier.
Verder blijven ook de investeringen in programma’s om het milieu te beschermen doorlopen. Het bedrijf blijft de impact van zijn vloot op zee en op land steeds verminderen met behulp van moderne technologieën en innovatie milieu-oplossingen. In februari 2020 lanceerde MSC Cruises het protectours- programma. Dat bestaat uit excursies gericht op duurzame ontwikkeling met inzet voor milieubescherming.
Maar dat is niet alles! Tegen 2030 zal MSC Cruises na een zwaar investeringsplan over 27 nieuwe schepen beschikken. Deze worden verdeeld over het eigentijdse en het luxesegment. 

Succes bij Belgische toeristen

MSC Cruises is al jaren zeer populair bij Belgische toeristen. Het bedrijf kent een jaarlijkse groei van 20% omdat steeds meer bezoekers de weg vinden naar een iets luxueuzere cabine. De helft van de Belgische cruisepassagiers kiest voor de Middellandse Zee regio als favoriete bestemming, met een duidelijke voorkeur in de zomermaanden. Daarna staat Noord-Europa (Baltische hoofdsteden, fjorden …) op de tweede positie met 25 procent. De derde plaats gaat naar het Caraïbisch gebied en de Antillen, op de voet gevolgd door de Emiraten. Belgische toeristen weten wat ze willen! Maar liefst 36 procent van de MSC-klanten zijn repeaters.

Waarom voor MSC Cruises stemmen?

Bij MSC Cruises staat al sinds 1987 elke klant centraal. Het Europese bedrijf zet zich in voor zowel klant als omgeving. Om de impact maximaal te beperken lanceerde MSC Cruises heel wat programma’s met respect voor de zeeën en oceanen die ze bevaren. Elke reiziger – zowel koppels als families met kinderen – worden verwelkomd door het vriendelijke personeel: met eender welk budget beleef je een topvakantie. Jij kiest de bestemming, het restaurant, de activiteit en de slaapcabine die je wil en MSC Cruises zorgt ervoor! Geniet!


Alle kandidaten

Categorie ‘Land van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn Malta, Ierland, Groothertogdom Luxemburg en Dominicaanse Republiek.

Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

Malta: de eilanden Malta, Gozo en Comino liggen in het zuiden van de Middellandse Zee. Het grootste eiland Malta is een lappendeken van straatjes, sfeervolle dorpen en enkele bruisende steden. Hier vind je renaissance-kathedralen en barokke paleizen. Maar ook fijne stranden, een actief nachtleven en duizenden jaren geschiedenis.


Ierland: in het binnenland van Ierland zie je woeste wouden en wilde flora, de Gaelische legendes komen er tot leven. Het water tegen de robuuste kliffen dondert in de Atlantische Oceaan. De literaire geschiedenis en de warme gastvrijheid zijn steeds aanwezig. In de grootsteden Dublin en Belfast heeft de modernste tijd zijn intrede gemaakt.

Het Groothertogdom Luxemburg: bij de kortste buur van België scoort de stad Luxemburg met haar aaneenschakeling van trekpleisters en evenementen. Rondom de stad is het Groothertogdom een topper qua natuur: je kan er prachtige bekroonde wandelingen en fietstochten maken door de wouden en dalen. In Echternach leeft het verleden: cultuur en natuur komen hier mooi samen.

Dominicaanse Republiek: het oostelijk deel van het eiland met Haïti telt meer dan 1.350 kilometer kustlijn: het paradijs van zee, zon en zand. Het binnenland is exotisch begroeid: je vindt er Victoriaanse huisjes, grotten en cacao plantages.


Categorie ‘Regio van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn Kent en Saarland.

Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

Kent: het zuidoosten van Engeland, net na het verlaten van de ferry/Eurotunnel/Eurostar, wordt de ‘tuin van Engeland’ genoemd. Heuvels, bossen en malse weiden strekken zich uit van de krijtrotsen van Dover aan de kust over de kalkrug de North Downs. In de kathedraal van Canterbury zetelt de aartsbisschop, de leider van de Anglicaanse Kerk.

Saarland: een van de kleinste deelstaten van Duitsland in het uiterste zuidwesten, genesteld tegen Frankrijk en Luxemburg. In de steden Saarlouis en Saarbrücken beleef je die verschillende invloeden. De rivieren de Saar en de Moezel domineren de prachtige natuur, met glooiende heuvels en dichte wouden. 


Categorie ‘Stad van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn Krakau en Nantes.

Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

Krakau: aan de rivier de Wisla in het zuiden van Polen toont de voormalige hoofdstad van Polen haar historische schatten, zoals het centrum met de Grote Markt, het grootste marktplein van de middeleeuwen. In het centrum vind je ook de Mariakerk en Lakenhal, de Wawel-heuvel met kasteel en kathedraal, … De wijk Kazimierz is de oude Joodse wijk: hier kan je de Joodse cultuur ontdekken, de muziek en de gerechten, een beetje de sfeer van 100 jaar geleden proeven, toen in Krakau nog vele Joden leefden. In Nowa Huta wandel je dan weer door het voormalige communistische regime.

Nantes: het kasteel van de hertogen van Bretagne, de Machines de l’Île en hun mechanische ‘Grote Olifant’, meer dan 60 kunstwerken op openbare plaatsen, een parcours van hedendaagse kunst langs het estuarium van de Loire,… Nantes verrast met zijn dynamisme, levenskwaliteit en creativiteit! En tijdens de zomer transformeert Le Voyage à Nantes zowat heel de stad met een breed aanbod van artiesten!


Categorie ‘Toerisme bedrijf van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn MSC Cruises en Radisson Hotel Group.

Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

MSC Cruises: de grootste privé-cruiserederij ter wereld vaart het hele jaar door in de Middellandse Zee en de Caraïben. Volgens de seizoenen gaat het ook naar Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, enz. De Italiaanse familie Aponte deelt al 300 jaar haar passie voor de zee, gastvrijheid en zorg voor elk detail. MSC Cruises staat bekend voor haar warmte en elegantie.

Radisson Hotel Group: voortbouwend op haar sterke Scandinavische oorsprong werd Radisson Hotel Group marktleider in hotels en gastvrijheid. De zeven verschillende merken zoals ondermeer Radisson Blu en Radisson RED bieden elk hun eigen ervaringen aan de hotelgasten. Design en innovatie vormen de kern, maar ook aandacht voor lokale producten en gerechten, unieke locaties en een actief sociaal leven.


Categorie ‘Hot Spot van het Jaar 2019’

Kandidaten zijn Edinburgh en München.

Elke stemmer kan zelf ook zijn persoonlijke favoriet in deze categorie toevoegen.

Edinburgh: Edinburgh is hip: een cocktail van erfgoed, cultuur en feesten, voor jong en oud. In Old Town en New Town ontdek je de werelderfgoedlocaties. Zowel in de zomer als in de winter dompelt de stad onder in een reeks festivals vol plezier, muziek en licht.

München: samen met Berlijn is München de interessantste stad van Duitsland dankzij de vele kerken, de schitterende paleizen, de 42 theaters en de 45 musea. Gezellige terrassen, een lijst bezienswaardigheden, een lekkere hap en een hypermodern voetbalstadion: de Beierse hoofdstad heeft het allemaal. 


‘Bestemming van het Jaar 2019’

Als afsluiter van de stemming kan je je algemene winnaar aanduiden: wat is jouw algemene favoriete Bestemming van het Jaar? Deze keuze gebeurt over alle categoriëen heen.


Wie stemt, maakt kans om te winnen! 

Alle stemmers kunnen deelnemen aan onze exclusieve wedstrijd. Je kan een luxe weekend voor 2 personen winnen in hotel Radisson RED in Brussel. Vul na het stemmen onze wedstrijdvragen in, misschien win jij het luxe weekend! Veel succes!


Contact

Belgian Tourist Awards – Gert Van Wichelen – gert.vanwichelen@belgiantouristawards.behttp://www.belgiantouristawards.be/nl


December 2019 – Copyright Belgian Tourist Awards – All rights reserved

%d bloggers like this: