Kandidaat Land: Dominicaanse Republiek

Ontdek het onbekende in de Dominicaanse Republiek

Wie van zon en paradijselijke stranden droomt, denkt direct aan de Dominicaanse Republiek als bestemming. Het is waar, dit Caribische eiland baadt altijd in de zon, maar het biedt meer verrassingen dan dutjes onder palmbomen. Ga op avontuur en ontdek onvergetelijke plekken!

Waarom kiezen voor de Dominicaanse Republiek in 2021 ? 

  1. Het is een veilige bestemming. Covid-gevallen zijn laag en alle faciliteiten houden zich strikt aan de Covid-beveiligingsprotocollen. Het is de ideale plek om te reizen zonder uw gezondheid in gevaar te brengen.
  2. De lokale bevolking, de bewoners. De inwoners van het eiland zijn de belangrijkste troef van de Dominicaanse Republiek: glimlachend en gelukkig staan ​​ze altijd klaar om je te helpen. Wat is er rustgevender dan omringd te zijn door ruimdenkende mensen met een sterk hart?
  3. Een groene visie. Het eiland streeft ernaar om steeds duurzamer te worden, vooral op het schiereiland Samaná, om de weelderige natuur te behouden. Naast de prachtige vegetatie is het eiland ook de thuisbasis van vele dieren in het wild. Dit is de perfecte plek om kleurrijke vogels te spotten of aan boord te gaan om walvissen te zien.
  4. De hoofdstad Santo Domingo. Een bezoek is een must! De stad, de eerste zetel van de Spaanse macht in de Nieuwe Wereld, is rijk aan monumenten en architecturen die zijn geclassificeerd als UNESCO Werelderfgoed: je kunt zelfs het huis van Christopher Columbus bezoeken! Na deze historische rondleidingen kan je aanschuiven in een van de vele trendy restaurants, een lokaal gerecht proeven, naar straatmuziek luisteren en slapen in een gezellig hotel.
  5. Punta Cana, Puerto Plata,… Zoveel prachtige plekjes omzoomd door paradijselijke stranden om te zonnebaden. Maar niet alleen dat! Sportliefhebbers kunnen zich uitleven met surfuitrusting, paddleboarden en vele andere activiteiten. Het is dan ook een perfecte bestemming voor rust en avontuur.

Eén eiland, verschillende bestemmingen

Naast de prachtige stranden heeft de Dominicaanse Republiek een zeer rijke geschiedenis, die je onder andere kunt ontdekken in de historische hoofdstad Santo Domingo. Vooral groene bergketens doorkruisen het eiland, dat voor 23% wordt ingenomen door een nationaal reservaat. Kortom, de Dominicaanse Republiek biedt meerdere bestemmingen op één eiland… een grote meerwaarde!

8 uur durende vlucht naar het paradijs

Ook de makkelijke bereikbaarheid van het eiland is een absolute bonus. Het eiland heeft verschillende internationale luchthavens en de Dominicaanse Republiek is dan ook het belangrijkste en meest strategische kruispunt in het Caribisch gebied. Dankzij een vlucht van 8 tot 9 uur vanuit verschillende grote Europese steden (Frankfurt, Parijs, Madrid, enz.), kan je een van de 3 luchthavens van het eiland bereiken.

De Dominicaanse Republiek is anderhalf keer de grootte van België. Het duurt ongeveer negen uur om het eiland van oost naar west over te steken, want eerst moet je door Santo Domingo, de hoofdstad, gelegen in het zuiden van het eiland. Met zijn uitgebreide wegennet reis je vlot door de Dominicaanse Republiek: twee uur rijden is genoeg om een ​​heel ander landschap tegen te komen. Aarzel dus niet om het binnenland in te gaan en out of the box te denken!

Een scala aan culturen

Dankzij de zeer rijke historie wordt het eiland gekenmerkt door een indrukwekkende mix van verschillende culturen. Voordat het eiland Hispaniola werd veroverd door de Spanjaarden, bewoonden de lokale Aboriginals de gevarieerde landschappen: de mix van Aboriginal gewoonten met Spaanse gebruiken resulteert in de huidige rijke cultuur. We vinden resten van deze invloeden op verschillende plaatsen op het eiland, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan: de kleine koloniale gebieden van de hoofdstad Santo Domingo, de zevenentwintig watervallen in het binnenland, Merengue en Bachata, gevonden in lokale straten en bars, evenals verse lokale gerechten in koloniale gebieden of op het platteland. Denk aan heerlijke zeevruchten, tostones (gekookte bananen) en heerlijke rijstgerechten met bonen en kip of vlees. Tropische bestemming rijmt op zon en heerlijke seizoensgroenten!

Volwaardige toeristische bestemming

Het grote publiek begint de Dominicaanse Republiek te ontdekken als een volwaardige toeristische bestemming. Terugkerende reizigers kiezen vaak voor een all-inclusive pakket, maar er zijn ook andere opties.

De Dominicaanse Republiek wil een universele bestemming op zich zijn. Ja, het Caribische eiland trekt jaarlijks zo’n zeven miljoen bezoekers. Ja, het is een bloeiende cruisebestemming. Ja, de infrastructuur is sinds de jaren 70 ontwikkeld voor een all inclusive concept. Maar het land wil reizigers aanmoedigen om hun luie stoel te verlaten en alle rijkdommen te verkennen! De bestaande infrastructuur zal worden uitgebreid, over het hele grondgebied. Dat zal resulteren in extra accommodatie in de vorm van cabanas, lodges, bed & breakfast en luxe hotels, beginnend bij de kust en de hoofdstad en zo verder naar de hogergelegen regio’s.

Succes bij Belgische toeristen

Belgen worden vaak geconfronteerd met grijze en regenachtige dagen. Geen wonder dat ze willen ontsnappen naar zonniger landen. Zelfs op de hoogste berg van het Caribisch gebied, gelegen in de Dominicaanse Republiek, sneeuwt het niet. Natuurlijk kan de temperatuur in de winter op de top tot 0° dalen, maar je kunt er zeker van zijn dat de thermometer in de vallei klimt tot rond de 27 tot 32 graden. Een garantie, winter en zomer.

In de toeristische sector is de laatste jaren een duidelijke trend zichtbaar: toeristen zijn op zoek naar unieke ervaringen. Het is belangrijk om te weten dat de Dominicaanse Republiek een veilige en gastvrije bestemming is. Het eiland is klaar om ontdekt te worden door allerlei soorten reizigers en diegenen die het eiland al hebben ontdekt, komen steeds weer terug. Waarom? Dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van deze verre bestemming.

Waarom stemmen voor de Dominicaanse Republiek?

De Dominicaanse Republiek is een authentieke en betrouwbare toeristische bestemming voor iedereen. Het eiland volgt de principes van duurzame ontwikkeling: nieuwe infrastructuur wordt op kleinere schaal gebouwd en alle recente projecten houden rekening met de lokale bevolking en de kwetsbaarheid van de natuur op lange termijn. Alles wat uit de regio komt, blijft in de regio. De warmte en vriendelijkheid van de lokale bevolking, de invloed van de natuur en de perfecte balans tussen prijs en kwaliteit zijn allemaal elementen die de Dominicaanse Republiek zo bijzonder maken. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om te ontspannen.June 2021 – Copyright Belgian Tourist Awards – All rights reserved

%d bloggers like this: